Viljandlased puhusid muuseumis salapärasele pühakule elu sisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taago Tubin
Taago Tubin Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna esietendub Põlvamaal Varbusel Eesti maanteemuuseumis lavastus «Vaga vend Vahindra: Paljasjalgse Tõnissoni unistus Eestimaast». Lavastaja on Taago Tubin Ugala teatrist, mängivad Tarvo Vridolin, Tanel Ingi, Janek Vadi ja Kristian Põldma samuti Ugalast ning Karl-Edgar Tammi, Kristjan Lüüs ja Lauri Mäesepp Viljandi kultuuriakadeemia teatriõppe kümnendast lennust.

See on lugu mehest, kes ei mahu kuidagimoodi teistele mõistetavatesse raamidesse, kuid kes ei lase end sellest heidutada, vaid jätkab veel suurema pühendumuse ja kirega oma nägemuse elluviimist, sünnitades endast niimoodi värvikaid legende. Autor on Mihkel Seeder Drakadeemiast.

Taago Tubin, vend Vahindra on käinud muide ka Viljandis. Juhtumisi pidas ta 1930. aasta sügisel  just Ugala teatri saalis teaduslikul teemal kõne ja tantsis ühtlasi rütmilis-sportlikke rituaaltantse. Kuidas see nüüd juhtus, et tema elust kõnelev näitemäng saab lavale toodud enamasti Viljandi näitlejate abiga, tõsi küll, mitte Viljandis. Kuidas jõudsite sellega maantemuuseumi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles