Linn paneb värvilise purskkaevu taas kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Uue tänava äärses Lastepargis suletakse ajutiselt omanäoline värviline purskkaev, sest selle veekulu on järsult tõusnud.
Viljandis Uue tänava äärses Lastepargis suletakse ajutiselt omanäoline värviline purskkaev, sest selle veekulu on järsult tõusnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnavalitsus on otsustanud sulgeda Lastepargi purskkaevu, mida rahvasuus tuntakse ka kui värvilist purskkaevu. Populaarne mänguplats purskkaevuta, ei jää kuid praegu pole veel selge, kas parandatakse vana või ehitatakse uus.

Linna majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul tingib purskkaevu sulgemise ebamõistlikult suur veekulu. «Läbi basseini piirete ja aurustumise kaob päevas keskmiselt üheksa kuupmeetrit vett. Aprillis, mais ja juunis oli purskkaevu veekulu vastavalt 106, 444 ja 267 kuupmeetrit,» rääkis Maidla. Majandusameti juht lisas, et ühe kuupmeetri vee hind ilma käibemaksuta on 0,768 eurot ning sellele lisandub kanalisatsioonitasu. «See on linnakassale oluline kulu.»

Tavaliselt peaks kõnealuse fontääni veekadu jääma 15 kuupmeetri kanti kuus.

Majandusameti juhataja sõnul on veekao peamine põhjus purskkaevu basseini ja torustiku halb seisukord, mille tõttu vesi lihtsalt minema voolab. Samuti on bassein liiga kitsas ja tuulega lendab palju vett sellest välja.

Viljandi peaarhitekt Laur Piheli tunnistas, et ühest küljest hindab ta purskkaevu praegust kujundust, kuid teisalt võiks see olla lastesõbralikum. «Kindlasti ei ole ta lastele just kõige atraktiivsem. Seda annaks lahendada märksa mängulisema ja lastele huvitavamana,» arvas Pihel.

Peaarhitekti kinnitusel on plaanis purskkaevu kujunduse osas aru pidada Viljandi linnakujundusnõukoguga, kes peaks ütlema oma seisukoha, kas renoveerida purskkaev praegusel kujul või leida uus lahendus.

Abilinnapea Malle Vahtra arvates peaks olema võimalik vesi Lastepargis tuleval suvel taas vulisema panna, olenemata sellest kas otsustatakse uue või vana lahenduse kasuks. «Linnal on see raha olemas, vaja on vaid lahendust,» lausus Vahtra.

Esmakordselt sulges linn lastepargi purskkaevu suure veekulu tõttu möödunud suvel. Tänavu kevadel lasti vesi küll uuesti voolama, kuid juba siis oli linnal kavas seda tuleval aastal remontida. Uuest basseinist linnajuhid toona rahapuuduse tõttu siiski ei rääkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles