Mulk ütleb Vällä: Kudas Mulgimaad parembini müvvä?

, ettevõtjade koolitei
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvi läbi sõidave suure turistibussi nii mede oma inimestege ku vällämaalastege müüdä Eestimaad. Miu oma sõsar om tiijuht ja sõidap suumlastege ringi müüdä Eestimaad. Ta tahas neid kah Mulgimaale tuvva, aga siin ei ole kuskil üümaja anda. Meil om küll neid kotussit – egäveste uhke maja om püsti pantu, aga sääl om kotussit vähä. Ettevõtjade esi om ütelnu, et ei ole mõtet tetä suurembit üümaju, sest esiki nii 20–30 kotust ei tule täüs. Asi omgi sellen, et sii 20–30 om vähä. Vällämaalase tuleve ju suure bussige ja tahave kik üten kohan ärä magade. Kui me saas 40–50 inimest üümajale panna, sii tähendes, et na tulessive siia.

Kui me na sis siia üümajale saame, mes na teeve siin? Setumaal om kolm Setu muuseumi, a meil ei ole üttegi Mulgi muuseumi, kus me saas neile kõnelde, mes me siin teeme ja mes siin vanaste tetti. Me küll kõneleme Suuglemäest, et tahas sinna tetä Mulgi keskust, a egä kennigi täpselt ei tää, mes sinna tulep.

Egä meil nende kohvikide ja kõrtsege kah kik kõrran ei ole. Üits õhtu me siin Tõrvan mõtlime, et lääs istus kunnigil vällän, võtas laasi veini või tassi kohvi. Lätsime kell kahessa õhtu vällä, a es olegi kunnigil istu. Lätsime kigepäält kõrtsi – sääl olli uss joba kinni. Kohvikun üteldi, et om viimätse viis minutit – veini võide topsige üten saia, a istu küll enämb ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles