Eesti elektritootja on Euroopa saastajate edetabelis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Narva elektrijaam.
Eesti Energia Narva elektrijaam. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Narva elektrijaam on raporti järgi 15. kohal 30 Euroopa energiajaama hulgas, mis saastavad keskkonda kõige enam ning toovad elanikele kaasa suuri riske ja tervisekahjusid.

Climate Action Networki ehk CAN Europe’i avaldatud raporti kohaselt on suurimate saastajate seas Poola, Saksamaa ja Suurbritannia. Põlevkiviga töötav Narva elektrijaam on Euroopa Liidu (EL) kõige mustemate seas, paisates aastas õhku 10,67 megatonni süsihappegaasi, teatas eile BNS-ile Eesti taastuv­energia koja pressiesindaja. Ühtlasi on see ainus elektrijaam, mis Põhja- ja Baltimaades sellesse negatiivsesse tabelisse sattus.

Musta energia suuremahuline kasutamine raskendab ja takistab EL-i kliima- ja energiapoliitika eesmärkide täitmist, mistõttu peavad liikmesriigid seadma selle vähendamise esmatähtsaks küsimuseks. Vaid nii suudetakse 2030. aastaks püstitatud energiapoliitika eesmärke täita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles