Lõppenud festivali populaarseim esineja oli Zetod

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod tulid, nägid ja võitsid. Lava ees oli nii tihe, et isegi mobiiltelefoni oli keeruline taskust kätte saada.
Zetod tulid, nägid ja võitsid. Lava ees oli nii tihe, et isegi mobiiltelefoni oli keeruline taskust kätte saada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neli päeva kestnud pärimusmuusika festivali kulminatsiooniks oli pärimusmuusika aidas peetud lõpupidu, millel astusid üles «Eesti Etno» ja «Etno Histeria Umeuropa Caravani» noored muusikud.

Tanavuse festivali põhiprogrammis oli 71 kontserti, koos õpitubade andjatega oli esinejaid kokku ligi 300. Arvukas publik sai osa kuuekümnest Rohelise lava ülesastumistest, neljast maakonnakontserdist ja kolmekümnest õpitoast. Kõrvalprogrammi kuulusid veel filmiprogramm, regilalulupesa, muinasjutuhoov, pillilaat ja muud tavapärased festivali koostsiosad. Sajad inimesed võtsid osa esimest korda festivali kavva kuulunud loodusretkest ümber järve ja mööda linna kulgenud väravamängust.

Ülekaalukalt populaarseimaks osutus taas Zetode kontsert laupäeval Kirsimäel. Järgnesid Svjata Vatra reedene ja Canzionere Grecanico Salentino laupäevane ülesastumine. Samuti olid väga populaarsed mõlemad kaugelt Nigerist kohale sõitnud Etran Finatawa kontserdid. Püsitati ka üks publikurekord, nimelt reedel pärimusmuusika aidas toimunud Trad.Attacki! kontserti jälgis 650 pealtvaatajat. Kunagi varem pole aidas nii palju inimesi viibinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles