Poolaasta tõi töövaidlus­komisjoni rohkem kui tuhat avaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töövaidluskomisjon sai tänavu esimesel poolaastal kokku 1192 avaldust, mida on 23 protsenti vähem kui mullu samal perioodil.

Töötajad esitasid kuue kuuga 1033 avaldust, mis sisaldasid kokku 1837 eri nõuet, ja tööandjatelt laekus samal perioodil 159 avaldust, teatas BNS-ile tööinspektsiooni pressiesindaja. Avaldused olid peamiselt seotud maksmata töötasu ja töölepingu lõppemisel sissenõutavaks muutunud nõuetega.

«Ühelt poolt töövaidluste arv väheneb jätkuvalt ja on jõudnud viimase kümne aasta madalamale tasemele, teisalt suureneb tööandjate esitatud avalduste osa. Selle põhjal ei saa kindlalt väita, et töötajate rikkumisi esineks rohkem. Pigem on tööandjate teadlikkus tõusnud,» ütles tööinspektsiooni peajurist Elina Soomets. Kui 2013. aastal esitatud avaldustest sisaldas iga kolmas tööandja esitatud avaldus töölepingu ülesütlemise vaidlustamise nõuet, siis tänavu iga teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles