Festivalil kokku kogutud plasttopsidest saavad lillekastid

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plasttopside kogumise kast
Plasttopside kogumise kast Foto: Ardi Truija

Viljandi pärimusmuusika festivali alale on paigutatud 15 prügiraami, kuhu saab jätta tühja plasttopsi. Sel moel kokku kogutud topsidest valmistab ettevõte Rexest Grupp pärast üritust lillekastid, mis kingitakse Viljandi linnale.

Rexest Grupi turundusjuhi Egon Eiche sõnul valmistatakse topsidest hooldusvaba materjali nimega PlastRex. Materjalist omakorda valmivad lillekastid. Ühe kasti valmistamiseks kulub 25 000 grammi plasti ehk 2723 hariliku mõõduga topsi.

Eiche selgitust mööda sündis kastide valmistamise ja linnale kinkimise idee koostöös festivali korraldajatega. Kõigepealt uurisid korraldajad ettevõtte käest, kas nad tahaksid plasttopsid kokku korjata ning hiljem arenes see mõtteks panna välja spetsiaalsed prügikastid.

«Linn oli meie koostöö soovist kuuldes väga rõõmus,» sõnas turundusjuht. «Loodame koguda võimalikult palju topse. Mida rohkem, seda uhkem. Rohkem topse tähendab rohkem lillekaste.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles