Külaliste arvates on festivalil taas tunda kunagist hingust

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teele Jõe tantsutab Rohelise lava ees pärimusmuusika rütmide saatel oma last.
Teele Jõe tantsutab Rohelise lava ees pärimusmuusika rütmide saatel oma last. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel Sakalaga vestelnud inimesed olid rahul sellega, et Viljandi pärimusmuusika festivalil, mis vahepeal muutus väga kommertslikuks, valitseb seekord algusaastatele omane õhustik.

Inimesed leidsid, et festival on saavutanud mingisuguse uue hingamise või siis saanud tagasi oma vana rütmi, ning tõid positiivsena välja pärimeetri mõju, mis on vähendanud rahvahulka ning ürituse kommertslikuks muutumist.

Piletimüügipealik Anu Rannu sõnul oli publiku arv võrreldav eelmise aasta omaga. «Päevapasse ja ala pääsmeid osteti üsna täpselt sama palju kui eelmise aasta festivali esimesel päeval, mis tähendab, et pärimeetris oli inimesi sama palju kui mullu,» kõneles Rannu. «Tuginedes eelmiste aastate kogemusele ja vaadates ilmateadet, tundub küll, et laupäevased päevapassid võivad täna (reede – toimetus) otsa saada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles