Päästeamet manitseb looduses ohutusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet
Päästeamet Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Päästeamet andis teada, et praegusel tuleohtlikul ajal tuleks looduses olla väga ettevaatlik, sest viimastel nädalatel on sagenenud metsa- ja maastikutulekahjud.

Päästeamet saadetud pressiteate kohaselt on kuum ilm muutnud looduse nii kuivaks ja tuleohtlikuks, et juunikuuga võrreldes on metsa- ja maastikutulekahjude arv kasvanud lausa kolmekordseks.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsu sõnul tuleb loodusesse puhkama, seeni või marju korjama minnes tulega ümber käia väga ettevaatlikult.

«Praegusel ajal  on metsas ja muu taimestikuga kaetud alal väga ohtlik suitsetada või kasutada lahtist tuld,» rõhutas Ints. «Viimaste nädalatega on väljakutsete arv metsa- ja maastikutulekahjudele kasvanud. Suurim neist on olnud 5,4-hektariline põleng Ida-Virumaal. Eeldatavasti sai see alguse hooletust suitsetamisest.»

4. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg, mil looduses võib tuld teha ainult selleks ettevalmistatud kohtades. 

Metsas liikujatel soovitab päästeamet lõket teha ja grillida riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, nende asukohad leiab keskuse veebilehelt. Tuld võib teha vaid vaikse tuulega ja tähelepanelikult jälgides, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele. Lahtist tuld ei tohi jätta kunagi järelevalveta, vaid tuleb lasta sel lõpuni põleda, kustutada veega või summutada näiteks liivaga. Oluline on jälgida, et lõkkest ei saaks algust ulatuslik põleng. 

Tähelepanelik tuleb olla ka suvel levinud taevalaternate õhkulennutamisel. Tugev tuul võib laterna kergesti kanda kergesti süttivale pinnasele või puithoonetele ja tahtmatult tekitada tulekahju.

Täpsemat infot tuleohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.

Ülevaate Eesti tuleohust saab ilmateenistuse veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles