Euroraha jagamine on ajanud Võrtsjärve ümber suhted sassi

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pilistveres elav Pille-Riin Pregel Kalmus kahtleb nende piirkonnas Leaderi programmi kaudu eurotoetusi jagava mittetulundusühingu Võrtsjärve Ühendus südametunnistuse puhtuses. Kohaliku tegevusgrupi juht Karl Õmblus näeb süüdistuste taga naise isiklikku solvumist.

Ehkki Võrtsjärve Ühenduse moto on «Võrtsjärv ühendab ja liidab», ulatuvad konflikti kombitsad  kaugemale, sest Pilistvere on tülis ka Kõo vallavalitsuse ja ümbruskonna ettevõtjatega.

Võrtsjärve Ühendus on üks 26-st Eestis tegutsevast kohalikust tegevusgrupist, kus sünnivad otsused selle kohta, millised projektid saavad maaelu arendamiseks eurotoetust ja millised mitte. Käeolev aasta on Leaderi programmis vaheaasta, mis tähendab seda, et ellu viiakse eelmisel aastal rahastatud projekte ja ühtegi taotlusvooru ei ole. Vaikne periood ei tähenda aga pausi tekkinud konfliktide lahendamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles