Edgar Savisaar: loodan objektiivsetele ekspertidele

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar käis eile Sakala keskuses rändnäituse «Kes on Su kõrval?» avamisel.
Edgar Savisaar käis eile Sakala keskuses rändnäituse «Kes on Su kõrval?» avamisel. Foto: Joel Urbel / Sakala

Eile Viljandis viibinud Keskerakonna esimees, Tallinna linnapea ja üks Rahvarinde asutajaid Edgar Savisaar pole oma sõnul Ida-Ukrainas alla tulistatud reisilennuki juhtumis ei Venemaa ega Ukraina poolel.

Savisaar nentis usutluses muu hulgas, et satub Viljandisse harva. Eile oli ta siin seepärast, et Sakala keskuses avati Rahvarinde muuseumi koostatud rändnäitus «Kes on Su kõrval?», mis on pühendatud Balti keti 25. aastapäevale.

Näitus jutustab Balti keti korraldamisest ja rollist maailma ajaloos. Rahvarinde muuseumi juht Helen Lausma-Saar selgitas avamisel, et näituse pealkiri on mitmetähenduslik, märkides ühest küljest seismist Balti ketis, kus võhivõõrad üksteisel käest kinni hoidsid, ent ärgitades samas tänapäeval väärtustama inimesi enda ümber. Lausma-Saar märkis ka, et Viljandisse jõudis näitus tänu kohaliku volikogu liikmele, omaaegsele rahvarindelasele Helmut Hallemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles