Tudengid kinnitavad akadeemiasse õppima tulekut

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäev oli viimane päev, mil Viljandi kultuuriakadeemiasse astuda soovijad said oma õppima tulekut kinnitada, ning nädala algul paistis, et ühelgi erialal kohad täitmata ei jää.

Need, kes südaööks oma õppimatulekut kinnitanud ei olnud, võeti nimekirjast maha, et anda võimalus joone alla jäänud kandidaatidele. Nüüd on nendelgi kolm päeva ehk neljapäeva südaööni aega õppima asumisest teatada ning siis antakse võimalus taas järgmistele. Nimekirjad lähevad lõplikult lukku 18. augustil.

Kultuuriakadeemia õppejuhi Katrin Tambeti hinnangul olid enim motiveeritud avatud ülikooli õppesse kandideerinud. Nendele erialadele teisipäevaks enam vabu kohti ei olnud. Päevasesse õppesse tahtjate kadu oli suurem, sest paljud avalduse esitanud noored kandideerisid rohkem kui ühele erialale. Sellest hoolimata pole Tambeti arvates ohtu, et mõnel erialal üliõpilasi puudu jääks. Täitmata õppekohtadele tudengite saamiseks Tartu ülikoolis tema sõnul lisakonkurssi ei korraldata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles