Tallinna meer käis Viljandis näitust avamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Viljandis Sakala keskuses avatud näitus "Kes on su kõrval?" jutustab loo Balti keti korraldamisest ja rollist maailma ajaloos. Näitust käis avamas endine Tallinna linnapea ja endine Rahvarinde liider Edgar Savisaar.

Näituse koostanud Rahvarinde muuseumi juht Helen Lausma-Saar selgitas avamisel, et selle pealkiri on mitmetähenduslik, märkides ühest küljest Balti ketis seismist, kus võhivõõrad üksteisel käest kinni hoidsid, ent ärgitades samas ka tänapäeval väärtustama inimesi enda ümber. Lausma-Saar märkis ka, et Viljandisse jõudis näitus tänu kohaliku volikogu liikmele ning omaaegsele Rahvarinde liikmele Helmut Hallemaale.

Hallemaa tõi välja, et suured riigid ei võta kuigi tihti väikevendadelt üle kuigi palju asju, kuid Balti keti laadseid sündmusi on mujal maailmas hiljem toimunud. Avamisel sai sõna ka Sakalamaa Rahvarinde üks alustaladest Valli Veigel, kes meenutas, millised inimestemassid 23. augustil 25. aastat tagasi väljas olid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles