Ministeerium võib kodukootud tsikliradadele avada tagaukse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal on krossiradadest kõige rohkem poleemikat tekitanud Karksi valda Vana-Virite kinnistule rajatav motokrossikeskus.
Viljandimaal on krossiradadest kõige rohkem poleemikat tekitanud Karksi valda Vana-Virite kinnistule rajatav motokrossikeskus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Siseministeeriumis küpseb plaan muuta määrust, mis reguleerib lennuväljade, võidusõiduradade, tehaste, tuuleparkide ja prügilate ehitamist. Ministeerium leiab, et uuendused vähendavad omavalitsuste halduskoormust, kuid inimesed, kel on valusaid kogemusi motoradadega, kardavad olukorra halvenemist.

Kui praegu peavad omavalitsused üldplaneeringuga nõudma võidusõiduradade hindamist, siis tulevikus kuuluksid nimekirja vaid need rajad, mis on avalikus kasutuses.

Karksi valla Mäeküla ja Sudiste küla elanike nimel rääkiva Andres Liinati sõnul avatakse sel moel tagauks, mida hakatakse ära kasutama. «Igaüks võib oma kinnistul olevat motorada nimetada erateeks ja hiilida kõrvale igasugustest planeerimisprotsessidest,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles