Pillimehe rõõm paisutab vägevat talukompleksi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärna puhkeküla tegemistes lööb täie vungiga kaasa kogu Arulate pere. Pildil on ema Seidi (vasakult), isa Ain ning pojad Allar ja Ainar.
Pärna puhkeküla tegemistes lööb täie vungiga kaasa kogu Arulate pere. Pildil on ema Seidi (vasakult), isa Ain ning pojad Allar ja Ainar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Suure-Jaani lähistel Pärna puhkeküla pidava 43-aastase Ain Arula kaukasse ei ole pudenenud sentigi euroraha, on tema talu iga aastaga võimsamaks ja hubasemaks muutunud.

Kunagise Taevere mõisa varemetele rajatud kompleks näeb esmapilgul välja nagu talumuuseum. Peremees on sinna maakonnast ja kaugemaltki palk palgi haaval vedanud hulga läinud sajanditest pärinevaid aitu. Ühe suure aida seina on uuristatud aastaarv 1887.

Taastatud hooned on kõik vanaaegse moega – ussiaukudega ja puha –, teisalt näevad need välja nagu uued. Teiste seast leiab suitsusauna, Soome sauna ja peosaali. Mitmes ülesvuntsitud hoones pakutakse majutust ja külaliste tarvis on vanaaegsed voodid. Praegu on võimalik puhkekülas linade vahele pugeda 25 inimesel, plaanis on aga kohtade arvu poole võrra kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles