Ukraina ja Venemaa süüdistavad teineteist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi pealinnast Amsterdamist Malaisia pealinna Kuala Lumpurisse teel olnud reisilennuk tulistati alla neljapäeva õhtul Ida-Ukrainas.
Hollandi pealinnast Amsterdamist Malaisia pealinna Kuala Lumpurisse teel olnud reisilennuk tulistati alla neljapäeva õhtul Ida-Ukrainas. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina väitel on riigi idaosas alla kukkunud Malaisia reisilennuki juhtumis süüdi separatistid ja Venemaa, kuid Venemaa väitel vastutab õnnetuse eest Ukraina.

Ukraina välisministeerium kutsus maailma üldsust andma hinnangut Venemaa tegevusele, mis ei ohusta mitte ainult Ukraina territoriaalset terviklikkust, vaid ka maailma julgeolekut.

Ukraina president Petro Porošenko nimetas toimunut terroriaktiks ning teatas, et loodud on uurimiskomisjon, kuhu on kutsutud rahvusvahelise tsiviillennunduse organisatsiooni eksperdid ja rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles