Juhtkiri: Poliitikaga seotud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Eilse õhtupoolikuga lõpu saanud Steven Seagali skandaal näitas, et kuigi poliitikat ei maksa iga teema külge pookida, on poliitikal ja kultuuril tahes-tahtmata väga palju kokkupuutepunkte ning teatud maalt muutub püüd neid kaht lahus hoida pentsikuks.

Tagantjärele võib tõdeda, et arvestades seda, millise reaktsiooni Venemaa tegevuse Ukrainas heaks kiitnud Seagali Haapsallu «Augustibluusile» esinema tuleku teade tekitas, olnuks ka väga kummaline, kui muusikaürituse korraldajad polnuks oma otsusest taganenud. Endise märulitähe Eestisse kutsumist kritiseerisid Tõnis Mägi ja teised mainekad kultuuritegelased, aga sellegipoolest võib öelda, et küsimus ei olnud mõne üksiku inimese arvamuses. Valuliselt reageeris kriitiline osa ühiskonnast. Seagali külaskäiku ei soovitud. Vähemalt praegu mitte.

Muide, üpris samasugune skandaal on võtta USA-st. Kui Steven Seagal on avaldanud poolehoidu Vladimir Putinile, siis veidi enam kui aasta tagasi ütles kunagine korvpalliliiga NBA staar Dennis Rodman pärast sõbralikku külaskäiku Põhja-Koreasse, et tolle riigi diktaator Kim Jong-un on tema sõber ja täitsa tore mees, vihastades sellega põhjalikult välja oma kodumaa avalikkuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles