Viljandi politseioperatsiooni põhjustaja pääseb vabadusse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Viljandi peatänaval mitu tundi väldanud politsei ja agressiivse mehe vastasseis päädis sellega, et kiirreageerijad võtsid ähvardaja kinni. Täna lasti ta prokuröri otsusel vabadusse.
Eile Viljandi peatänaval mitu tundi väldanud politsei ja agressiivse mehe vastasseis päädis sellega, et kiirreageerijad võtsid ähvardaja kinni. Täna lasti ta prokuröri otsusel vabadusse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval Viljandis pantvangikriisi ja politsei erioperatsiooni põhjustanud 32aastane mees pääseb tõenäoliselt homme politseimaja kainestuskambrist koju tagasi ning prokuratuuri hinnangul on vaja nüüd uurida, kas mees eile üldse kedagi ähvardas.

Prokuratuuri teatel alustati kolmapäeval Viljandis olnud sündmuse uurimiseks kriminaalasi ähvardamise paragrahvi alusel, mille eest süüdimõistmise korral ootab meest rahatrahv või maksimaalselt aasta pikkune vangistus.

Sündmuskohal kinnipeetud mehe vahistamist prokuratuur ei taotle. Kui ei ilmne mingeid uusi asjaolusid pääseb mees homme vabadusse, sest kolmapäeval vahistati ta 48 tunniks.

Prokuratuuri avalike suhete nõuniku Carol Merzin vahendas, et seni on selgunud, et kahtlustatava agressiivsus oli suunatud peamiselt iseenda vastu. «Ta ei soovinud olla vägivaldne oma lapse suhtes ning kahtlustatava palvel kutsus politsei kohale sotsiaaltöötaja, kellele ta vabatahtlikult lapse üle andis,» vahendas Merzin esimesi uurimise tulemusi.

Kõik juhtumi täpsemad asjaolud on uurimisel, sealhulgas ka esialgse väljakutse sisu tõelevastavus.

Kolmapäevase info kohaselt sai juhtum alguse sellest, et üks Tallinna tänav 51 majast möödunud inimene kuulis, et majas karjub üks mees oma lapse peale ja ta kutsus kohale politsei. Kell 13.30 saabunud politseile mees ust ei avanud ning läbi akna veendusid korrakaitsjad, et korteris on mees ja väike laps.

Politseiga suheldes oli mees ähvardanud tappa enda ja oma lapse. Läbirääkimised purjus mehe rahustamiseks ei kandnud vilja, kuid kell 15.15 nõustus mees korterist välja laskma seal olnud lapse.

Selleks ajaks oli kohale jõudnud Viljandi lastekaitsespetsialist Külli Frey, kes talle juba varasemast tuttava lapse turvalisse kohta toimetas.

«Küll aga on ilmne, et kahtlustatav oli tarvitanud alkoholi ja sellega rikkunud talle kehtestatud käitumiskontrolli nõudeid,» lisas Merzin.

Jaanuaris samas majas esmalt oma laste ema ähvardanud ja seejärel kahe väikse lapsega korterisse jäänud mees ei allunud ka kohale tulnud politseinike korraldustele ning ründas neid rusikatega.

Politseinikud said tervisekahjustusi ning tänavu aprilli lõpus määras kohus mehele karistuseks neli kuud vanglas. Selle aja oli mees eeluurimise ajal juba trellide taga olnud. Edasi määras kohus talle kaheksa kuud tingimisi vangistust kahe aasta pikkuse katseajaga. Eraldi määras kohus, et mees ei tohi selle aja jooksul tarvitada alkoholi.

Vabastamistingimuste rikkumistega peab tegelema kriminaalhooldaja, kes saab karistuse karmistamiseks teha esildise kohtule. Milliseid sanktsioone rakendatakse, otsustab kohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles