Minister: sobiva maavanema kandidaadi viin kohe valitsusse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur
Siseminister Hanno Pevkur Foto: Elmo Riig / Sakala

Siseminister Hanno Pevkur kinnitas, et on valmis uue Viljandi maavanema kandidaadi valitsusse kinnitamiseks viima kohe, kui sobiv inimene on leitud. Kui seda kiiresti teha ei suudeta, määrab ta kuu aja pärast ametisse kohusetäitja.

Küsimusele, kui tõenäoline on, et pärast praeguse maavanema Lembit Kruuse lahkumist hakkab 18. augustist maavalitsuses tööle maavanema ajutine kohusetäitja, vastas Pevkur, et seda on tal praegu raske öelda. «Kui on sobiv kandidaat, olen valmis valitsusse minema kiiresti; kui mitte, määrame kohusetäitja,» lisas ta.

Reformierakonda kuuluva Hanno Pevkuri alluvuses töötavad maavanemad on ametisse pandud endise võimuliidu ajal, kui koalitsiooni teine osaline oli Isamaa ja Res Publica Liit (IRL). Seetõttu on pooled maavanemad ametisse leidnud IRL.

Pevkuri väitel pole uue võimuliidu tööajal maavanemate erakondlik kuuluvus probleeme tekitanud. «Koostöö kõikide maavanematega on senise lühikese ametiaja jooksul olnud konstruktiivne ja asjalik,» kinnitas ta. «Mis puudutab maavanemate ametis olemist ja erakondlikku kuuluvust, siis mina siseministrina ei ole ühtegi maavanemat tema erakondliku kuuluvuse tõttu vabastanud ega tee ka seda tulevikus.»

Minister lisas, et kui maavanemal ametiaeg täis saab, peab ta esitama valitsusele kandidaadi, kes ministrite toetuse leiab.

IRL-i kuuluva Viljandi maavanema Lembit Kruuse ametiaeg lõpeb 16. augustil. Võimuliidu kokkuleppe kohaselt peaks maavanema toolile sobiva inimese leidma Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Ametlikku kandidaati parteil ei ole, kuid aruteludes on sellele kohale pakutud endist Pärsti vallavanemat Erich Palmi.

Praegu Viljandi valla arenguosakonna juhina töötav Palm ei ole Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige, kuid kandideeris selle partei esinumbrina viimastel valimistel Viljandi vallavolikokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles