Maasturid panevad end proovile

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GAZ-69 roolis istuv Raido Kolk on sõitnud üle kivide ja kändude ning osaleb maasturite seiklustes igal aastaajal. Seekordne kodukandi suursõit on talle üheksas.
GAZ-69 roolis istuv Raido Kolk on sõitnud üle kivide ja kändude ning osaleb maasturite seiklustes igal aastaajal. Seekordne kodukandi suursõit on talle üheksas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõpus elav Raido Kolk osaleb täna algaval suurel maasturite suvesõidul üheksandat korda. See võistlus on aga veel pikema ajalooga. Nii et kui algul olid autodes paberkaardid, siis nüüd piisab õige teeotsa leidmiseks telefonist.

1999. aastal alguse saanud ühel Eesti vanemal offroad'i võistlusel on peakorraldaja Tõnu Kiviloo sõnul peale kaartide suure arenguhüppe teinud laagriplats. Kui varem elati enamasti rohelistes telkides, siis nüüd on sõitjatel tänapäevased ulualused: tullakse nii haagissuvilate kui uhkete paviljontelkidega.

Muutumatuna on Kiviloo ütlemist mööda püsinud aga see, et suvesõidul osalejatel on sära silmades. See on ka põhjus, miks ta on mitmepäevase ürituse korraldamise oma õlule võtnud, kuigi ise nelikveolisega ei sõida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles