Tantsufestival toob südalinna inspiratsiooni

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tove Sahlin esmaspäevaõhtusel etendusel.
Tove Sahlin esmaspäevaõhtusel etendusel. Foto: Maarja Noormets

Juba 22. korda on Noore Tantsu festival toonud Viljandi kesklinna inspiratsiooni ammutama ning jagama rahvusvaheliselt tunnustatud tantsijad ja juhendajad Euroopast või kaugemaltki.

Õpitoad, etendused ja vestlusringid, mis saavad teoks vabas õhus või Koidu seltsimajas, on avatud huvilistele igast eluvaldkonnast.

Näiliselt abstraktne, tegelikult praktiline

Kaasaegse etenduskunsti festivali peakorraldaja Eve Noormetsa sõnul on modernne tants praktiline, sest see tagab inimese kehale ja vaimule loomuliku ja tervendava liikumise. Tema hinnangul annavad tantsimise kogemus või selle kohta käivad teadmised küll eelise, kuid ei tähenda, et erialase kogemuseta inimesed ei võiks seda harrastama hakata. Ta tõi näiteks, et tantsimise juurde on pöördunud inimesed väga erinevalt elualadelt, näiteks kirurgid ja juuksurid, kes on oma elus otsinud mingit uut väljundit ja leidnud selle siis kaasaegses tantsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles