Väikelinna tuhast tõusnud kirik sai oreli

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva õhtul käis Mõisaküla kirikule oreli annetanud Bramsche sõpruskoguduse rahvas taastatud muusikariista uudistamas. Edasi sõitis seltskond Tallinna laulu- ja tantsupeole.
Neljapäeva õhtul käis Mõisaküla kirikule oreli annetanud Bramsche sõpruskoguduse rahvas taastatud muusikariista uudistamas. Edasi sõitis seltskond Tallinna laulu- ja tantsupeole. Foto: Uno Tisler

Ehkki kunagi süütaja tikust tuhaks põlenud Mõisaküla kirikuhoone on juba mitu aastat taas katuse all, polnud seal seni orelit. Nüüd heliseb see Viljandimaa lõunatipu pühakojas jälle.

Orel jõudis sinna Saksamaalt Viljandi praostkonna Bramsche sõpruskoguduse  kingitusena. Seni oli muusikariist olnud ühe sealse kalmistu kabelis. Viie registriga oreli restaureeris ja pani maikuus Mõisaküla kirikus kokku Soomest Nurmijärvelt pärit kogenud meister Paavo Wirpi. Ta on oreli hingeelu tundma õppinud Saksamaal ja tegutseb Austrias.

Väike ja armas maakirikuorel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles