Vanglast tulnud noori üritatakse aidata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Tartu vangla valmimist jäid kurikuulsasse Patarei vanglasse ainult haiged kinnipeetavad.


LIIS TREIMANN («Postimees»)
Pärast Tartu vangla valmimist jäid kurikuulsasse Patarei vanglasse ainult haiged kinnipeetavad. LIIS TREIMANN («Postimees») Foto: Liis Treimann ("Postimees")

Sihtasutus Omanäolise Kooli Arenduskeskus asub parandama vanglast vabanenud noorte sotsiaalset toimetulekut ja pakkuma jätkutuge kolmes Eesti piirkonnas: Ida-, Lääne- ja Lõuna-Eestis.

Justiitsministeerium on veendunud, et programmidega jõutakse 75 vanglast vabanenud nooreni. 

Eestvedajate sõnul peaks ettevõtmise tulemusena suurenema kriminaalhooldusametnike ja spetsialistide kompetentsus. Eraldi on plaanis luua motivatsiooniprogramm psüühika- ja käitumishäiretega noortele ning jõuda selleni, et vanglast vabanenud noored tuleksid ühiskonnas paremini toime ja ennetada korduvkuritegude toimepanekut.

Oma abikäe ulatavad Viru vangla, Valgamaa arenguagentuur ning eksperdid Eestist ja Norrast. Vanglast vabanevate noorte toetamiseks kulub ligi 150 000 eurot ning see tuleb Euroopa majanduspiirkonna toetuste programmist «Riskilapsed ja -noored».

Justiitsministeeriumi pressiteate kohaselt on ka teistel organisatsioonidel võimalik vanglast või erikoolist vabanevate noorte aitamiseks toetust küsida. Sellest huvitatud asutuste esindajaid oodatakse 11. juulil kell 11 justiitsministeeriumis Tallinnas Tõnismäe 5a aset leidvale infopäevale «Jätkutugi erikoolist või vanglast vabanenud noortele».

Projektitaotlusi oodatakse 1. augustiks kella 17-ks meiliaadressil info@just.ee. Lisainfot taotlusvooru kohta leiab veebilehelt www.kriminaalpoliitika.ee/programm-riskilapsed-ja-noored/jatkutugi-vanglast-voi-erikoolist-naasvatele-noortele.

Taotlusvoor on osa Euroopa majanduspiirkonna toetuste programmist «Riskilapsed ja -noored», mida viivad üheskoos ellu haridus- ja teadus-, justiits- ning sotsiaalministeerium. Programmi rakendusüksuseks on Eesti noorsootöö keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles