Kesklinna kooli neli vaheaega

, Viljandi linnavolikogu hariduskomisjoni esimees, Viljandi kunstikooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Mändmaa
Kristjan Mändmaa Foto: Marko Saarm / Sakala

(Artikkel kajastab autori isiklikke seisukohti.)

POLIITIKAHOOAJA VIIMASEL istungil 26. juunil võttis Viljandi linnavolikogu vastu huvitava otsuse – lubada Kesklinna koolil kehtestada teistest põhikoolidest erinevad vaheajad. Tuleval õppeaastal saavad selle kooli lapsed ühe talvevaheaja lisaks ja kevadvaheaeg nihkub kuu aga hilisemaks. Uued vaheajad kattuvad Viljandi riigigümnaasiumi omadega.

Põhjuseks tõi kool praegu kehtivad ebaühtlased õppeperioodid (7 + 10 + 10 nädalat), mis tekitavad kooliväsimust. Just kevadel, kui õpilastel tuleb sooritada olulisimaid katseid ja eksameid, on nad pärast kaht pikka ja pingelist perioodi silmanähtavalt kurnatud. Täiendav vaheaeg veebruaris lubab koormust ühtlasemalt jaotada, ehkki kooliaasta lõpeb seetõttu nädala jagu hiljem.

Selline süsteem on juba ammu kasutusel Lääne-Euroopas ja Skandinaavias. Eestis on seni nelja vaheaja kasuks otsustanud mõned (eliit)koolid Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles