Õppesuuna loojad loodavad sponsorite toetusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et tänavusel eelarveaastal ennast käima tõmbav koostööharidus ei saa loota toetust Viljandi vallalt ega riigilt, vaatavad selle eestvedajad palves sponsorite ja lapsevanemate poole.

Raskeks kujunevad nimelt esimesed neli kuud, kui valla- ja riigieelarve ei kajasta perede liikumist ja haridusvalikuid. Eestvedaja Piret Anieri hinnangul suudetakse põhi- ja huviharidust ning Viljandi linna ja valda ühendava haridusmootori käivitamist alustada siiski juba sel sügisel. Tõsi, mitte õppesuuna, vaid individuaalõppekavana, mille järgi õpitakse vaheldumisi linnalähedases koolis ja  lapsevanemate valitud ruumides Viljandi kesklinnas. Õppesuunaks saab koostööharidus kasvada aga alles ülejärgmisel õppeaastal.

Valla haridusspetsialisti Marju Musta ütlemist mööda ei saa vald pakkuda tuleva õppeaasta alguses rahalist toetust. «Vald ei ole koostööhariduse õppesuuna loomise vastu, kuid tänavu selleks vahendeid ei jätku,» selgitas ta. «Alates jaanuarist, kui riik ja vald teevad oma järgmise aasta eelarvet, tekib esimene rahastamisvõimalus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles