Loodus + lapse areng + pärimus = koostööharidus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostööhariduse loomist vedava lapsevanema Piret Anieri ütlemist mööda on Viljandimaa hea koht, kus uue õppesuunaga algust teha.
Koostööhariduse loomist vedava lapsevanema Piret Anieri ütlemist mööda on Viljandimaa hea koht, kus uue õppesuunaga algust teha. Foto: Marko Saarm / Sakala

Nelja perekonna aruteludest ja otsingutest võrsunud ideest on kujunemas uus lähenemisnurk põhiharidusele – koostööharidus. Ettevõtmist vedava arhitektist lapsevanema Piret Anieri sõnul on see õppesuund, kus lapse arengu tarvis kohtuvad akadeemiline ja huviharidus ning linna- ja maakeskkond. Plaanis on kaasata eri elualade professionaale ja käia mitmes paigas Viljandimaal.

Töönädala esimesel kolmel päeval õpitakse klassiõpetaja juhendamisel Viljandi kesklinnas ja ülejäänud päevadel pärast põhitunde linna lähedal maakoolis. «Esmatähtsad on inimesed, aga ka koha lähedus Viljandile,» leidis Piret Anier.

Sel sügisel on plaanis alustada tegevust individuaalõppekava põhjal esimese viie klassiga, milles igaühes võib olla kuni 14 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles