Valimisea langetamise idee jõudis parlamendi ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki ka praegu käib valimas noori, on eelnõu algatajate hinnangul otsustamise vaekauss eaka valijaskonna poole liialt viltu. Nii soovitaksegi kaasata veelgi enam ja veelgi nooremaid.
Ehkki ka praegu käib valimas noori, on eelnõu algatajate hinnangul otsustamise vaekauss eaka valijaskonna poole liialt viltu. Nii soovitaksegi kaasata veelgi enam ja veelgi nooremaid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste andis riigikogule arutamiseks 41 saadiku algatatud põhiseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis langetaks omavalitsuse volikogu valimistel valimisea 16 eluaastale.

Eelnõu algatajad leiavad, et Eesti rahvastiku vananemise tõttu on poliitiline kaasatus ja otsustusõigus kallutatud enam eaka valijaskonna poole ja seeläbi langetab too otsuseid noorte elu kohta.

Eelnõu algatajad on seisukohal, et valimisea langetamine seab noorteteemad senisest rohkem ühiskondlikku fookusesse ja aitab parandada valijaskonna demograafilist tasakaalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles