Kilingi-Nõmmes ootab «Schilling»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kite tuleb Rootsist.
Kite tuleb Rootsist. Foto: Erakogu

Laupäeval Pärnumaal Kilingi-Nõmmes peetava festivali «Schilling» peaesineja on Floridas Tampa linnas tegutsev tõusev täht Merchandise. Bändi muusikat on iseloomustatud kui midagi, mis jääb peene kunsti, madala huumori ja pop-geniaalsuse vahele.

Joy Divisioni ja The Smithsiga võrreldud pundile panid 2008. aastal aluse aluse Carson Cox (laul), David Vassalotti (kitarr) ja Patrick Brady (basskitarr). Eelmise aasta lõpul sõlmis viieliikmeliseks kasvanud Mer­chandise lepingu legendaarse Briti plaadifirmaga 4AD (Ariel Pink’s Haunted Graffiti, Deerhunter, Twin Shadow, Breeders jpt), mille alt on augustis oodata tema uut ja paljulubavat albumit.

«Schillingu» muusikaprogrammi kuuluvad sel aastal peale Merchandise’i Jeremy Jay, Kite, Extraperlo, Streak and the Raven, Leslie Da Bass, Genka, Id Rev, Galvanic Elephants, Argo Vals Band, Jan Helsing ja Holy Motors.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles