Südamega tehtud festival

, muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda festivali ajaloos oli üks kontsert Vanaõue puhkekeskuses. Selgus, et sealne saal on nii suuruselt kui akustiliselt kammermuusikale väga sobiv paik.
Esimest korda festivali ajaloos oli üks kontsert Vanaõue puhkekeskuses. Selgus, et sealne saal on nii suuruselt kui akustiliselt kammermuusikale väga sobiv paik. Foto: Jaanus Siim

Mulle meeldib Suure-Jaani muusikafestival. Esiteks sellepärast, et seal saab kuulata Eesti vanemat klassikalist muusikat. Teine põhjus on isiklik: olen lapsena Suure-Jaanis elanud ja festival on hea põhjus taas sinna armsasse väikelinna sõita.

Kui kuulata mitut kontserti järjest, hakkavad muljed haakuma ja võimenduma. Märkasin seda 17. juunil, kui käisin ühel päeval kolmel kontserdil. Kaks neist olid koha mõttes minu lemmikud: heliloojate majamuuseumides kõlab muusika alati kütkestavalt, olgu või keskpärases esituses. Kõne all olevate kontsertide kohta seda viimast muidugi öelda ei saa.

Muuseumikontserdid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles