200 poolthäält otsustab 30 000 euro saatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Eelmisel neljapäeval peetud istungil otsustas Viljandi linnavolikogu anda järgmise aasta eelarves 30 000 euro kasutamise õiguse linnarahvale. Objekt, millele summa kulutatakse, selgub hääletusel.

Volikogus eelnõu ette kandnud volikogu esimees Randel Länts sõnas, et kaasav eelarvemenetlus on hea võimalus tuua kohaliku elu juhtimine inimestele lähemale.

«Kaasava eelarve eesmärgid on parandada kogukonna arusaama linnaeelarvest ja selle kujunemisest, parandada kogukondadevahelist koostööd ja viia ellu mõni uus idee või leida lahendus mõnele linna olulisele valupunktile,» lausus Länts.

Täpne kord, mille järgi hakatakse eelarvet ellu viima, selgub 10. augustiks. Volikogu esimehe sõnul saab selleks ajaks selgeks, kuidas projektide esitamine ja nende üle hääletamine välja hakkab nägema. «Soovime, et teostamisele minev idee saaks linnarahvalt võimalikult laiapõhjalise toetuse. Selleks seadsime volikogus tingimuse, et realiseerime idee vaid juhul, kui see saab rohkem kui 200 poolthäält,» sõnas Länts.

Tingimuste hulgas on ka see, et objekt peaks olema Viljandiga seotud, pakkuma avalikku hüve ja olema avalikus kasutuses. Veel märgiti, et objektiga ei tohiks kaasneda suured püsikulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles