Tugev maletajate seltskond kohtub taas Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal võitis turniiri rahvusvaheline suurmeister Vladislav Kovalev (paremal) Valgevenest. Tänavu asub ta oma mullust võitu kaitsma.
Eelmisel aastal võitis turniiri rahvusvaheline suurmeister Vladislav Kovalev (paremal) Valgevenest. Tänavu asub ta oma mullust võitu kaitsma. Foto: Elmo Riig / Sakala

30. juunist 6. juulini peetakse juba 48. korda legendaarse maletaja Ilmar Raua mälestusturniiri. Sellel pikima traditsiooniga maleturniiril Eestis on kohal suur osa meie maleparemikust, lisaks nimekaid osalejaid naaberriikidest.

Viljandi spordikeskuses asetleidvale nädalasele malevõistlusele on end registreerinud üle poolesaja maletaja. Turniirile on tulemas mängijaid kuuest riigist: Eesti, Läti, Soome, Venemaa, Valgevene ja USA. Osalejate seas leidub seitse rahvusvahelise suurmeistri tiitlit kandvat maletajat, sealhulgas meie paremikku kuuluvad Kaido Külaots, Jaan Ehlvest, Aleksandr Volodin ja Igor Švõrjov.

Viljandi kuulsaimat malemeistrit Ilmar Rauda peeti 1920. aastate lõpul ja 1930. aastatel üheks Eesti paremaks ja andekamaks maletajaks. Ta näitas häid tulemusi eri turniiridel, tuli kahel korral Eesti meistriks (1934 ja 1939) ja aitas 1939. aastal pronksile Paul Kerese juhitava Eesti meeskonna maleolümpial Argentinas Buenos Aireses, kuid tema tegelikud võimed jäidki lõplikult avaldumata, sest talendikas maletaja suri vaid 28-aastasena kaugel kodumaast. 1966. aastast peetakse Viljandis Ilmar Raua mälestusturniire, kus on alati rohkelt osalejaid ja esikoha eest käib pingeline heitlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles