Elu Mister Properita on võimalik

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fairy vahutab mis hirmus. Teeb nõud puhtaks, aga rikub käenaha ja küüned ning täiesti maha loputada on seda üpris keeruline.
Fairy vahutab mis hirmus. Teeb nõud puhtaks, aga rikub käenaha ja küüned ning täiesti maha loputada on seda üpris keeruline. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Telereklaame vaadates võib tunduda, et täiuslikuks õnneks pole vaja muud kui Lenoriga loputatud pesu, Fairyga siravaks saadud taldrikud või Mister Properiga läikima löödud vannituba.

Mida see keemialabor meie tervise ja immuunsüsteemiga teeb, on teine asi. Arstid on veendunud, et lisaks suurtootmises ja -tööstuses rikutud toidule ning saastatud õhule on allergiahaigete arvu plahvatusliku kasvu taga kodukeemia. Eriti hull on, kui seda kasutab mõni usin noor perenaine, kel on väikesed lapsed. Äärmiselt halva näitena on meeles, kuidas ühel õhtul Maksimarketis puhastas müüja kulinaarialetti nii, et ei olnud isegi lükandklaase sulgenud ja pritsis puhastusvahendit otse letis asuvatele toodetele.

Muidugi võib osta ka ökomärgisega puhastusvahendeid, mis ei ole mürgised, aga enamasti on need üsna kallid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles