Betoon ja vuntsid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Võtmeküsimus» esilinastus Eesti Televisioonis 1. jaanuaril 1987. Üleliidulise telepubliku ette jõudis see Kesktelevisiooni teise programmi vahendusel septembris 1989.
«Võtmeküsimus» esilinastus Eesti Televisioonis 1. jaanuaril 1987. Üleliidulise telepubliku ette jõudis see Kesktelevisiooni teise programmi vahendusel septembris 1989. Foto: Ekraanitõmmis

Kunagi Männimäel käinud hoogne ehitustegevus on jäädvustatud ka filmilindile. 1986. aastal Eesti Telefilmis valminud ajastutruult moraliseeriva «Võtmeküsimuse» tegevus toimub enam-vähem täies mahus Viljandis ja eelkõige valmival Männimäel, kuigi kumbagi nimeliselt ei mainita. Mitu stseeni on üles võetud tollal täiesti futuristlikuna tundunud KEK-i peamajas.

Filmi keskmes on noor entusiastlik tippjuht Raul Tammkivi (Aivar Tommingas) ja tema siseheitlused. Tommingas pälvis muide selle osatäitmise eest ETKVL-i (Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariiklik Liit) filmiklubi debüütfilmide festivalil 1987. aastal  ETKVL-i Kaubandusliku Reklaami Valitsuse eriauhinna.

Tammkivi proovib joonduda parteilise joone järgi, aga see ei lase tema enda elul joonde minna. Kui tegevusliini tulebki natuke põnevust sisse, hakatakse kohe koosolekut pidama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles