Lapsetoetuse tõus toob peredele leevendust

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu otsus tõsta 1. jaanuarist 2015 lapsetoetust on lasterikaste perede jaoks rõõmustav uudis hoolimata sellest, et hinnad on aastatepikkuse ootamise jooksul märkimisväärselt tõusnud.

Viljandimaa lasterikaste perede ühenduse perenaise Tiina Kingu sõnul on seda positiivset otsust kaua oodatud. «Hinnad on sissetulekutest juba niigi meeletult ees ja seetõttu on uudis kindlasti rõõmustav,» ütles ta. Lasterikaste perede ühendusse kuuluvad nelja või enama lapsega pered, kellele toetuse tõus Kingu arvates on kindlasti suur asi. «Näiteks neljalapselisele perele tähendab ainuüksi universaaltoetuse tõus 100 lisaeurot kuus.»

Küll aga avaldas Tiina Kink lootust, et lapsetoetuse tõus ei mõjuta perede teisi toetusi, näiteks kohaliku omavalitsuse pakutavat toimetulekutoetust. «Ära langeda kindlasti miski ei tohiks, see lisaraha on paljudele niigi piiri peal elavatele peredele väga suureks abiks,» nentis Kink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles