Metsik maiasmokk külvab taludes tuska ja hirmu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Kimeli talu peremees Arvo Kimmel näitab mesitaru, millest karu pärast kolme lammutusööd jagu sai.
Vana Kimeli talu peremees Arvo Kimmel näitab mesitaru, millest karu pärast kolme lammutusööd jagu sai. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Kolga-Jaani vallas Vana Kimeli talus elavad Arvo ja Inge Kimmel on reedest saadik hädas ühe maia karuga, kes juba kolmel ööl peremehe mesipuid rüüstamas on käinud. Eilseks oli nende üheteistkümnest tarust järel veel üheksa.

«Eile oli siis pilt niisugune, et teise taru, mille karu käsile võttis, oli ta visanud peaaegu kolme meetri kaugusele,» kirjeldab teisipäevahommikust vaatepilti 83-aastane hobimesinikust peremees. Tema meelest ei ole painavale vastasseisule muud lahendust kui surmanuhtlus mesikäpale. Sellise stsenaariumi välistab aga seadus, mis ei luba enne hilissuve karu lasta.

«Kui loa saab 1. augustil, siis ei ole meil enam ühtegi taru,» sõnab ka perenaine Inge murelikult. Isegi perekoer ei julgevat enam õues liikuda, kuna tunneb karu lõhna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles