Viljandimaalane saab keskmisest 200 eurot vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti keskmisega võrreldes oli Viljandimaa töötajate palk mullu 208 eurot väiksem. Keskmisest kõrgemat palka said ainult Harjumaa inimesed, kelle töökoht oli enamasti Tallinnas.

Statistikaameti teatel oli Viljandi maakonnas keskmine kuupalk 2013. aastal 734 eurot, samal ajal oli Eesti keskmine 949 eurot. Meie maakonna elanikest väiksemat keskmist palka said vaid Jõgevamaa (714 eurot), Põlvamaa (728 eurot) ja Valgamaa (729 eurot) inimesed. Kõige kõrgemad palgad on pealinnas, kus keskmine töötasu mullu oli 1090 eurot.

Statistikaameti lühiaja andmed näitavad, et viimase paari kvartaliga on meie maakonnas keskmine palk võrreldes teistega kiiremini kasvanud, kuid Eesti keskmisest lahutab meid endiselt peaaegu 200 eurot. Tänavu esimeses kvartalis oli maakonnas keskmine palk 771 eurot, samal ajal Tallinnas oli see 1118 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles