Muusika paneb palli paremini põrkama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon: Siim Sokk

Jalgpall on midagi märksa enamat kui kaks meeskonda staadionimurul palli taga ajamas. Sellega on seotud terve rodu popkultuuriilminguid ning ma ei pea siinkohal silmas riietus-, joogi- ja toidukultuuri.

Täiesti omaette kategooria moodustavad jalgpallifilmid. Neid on sõna tõsises mõttes sadu. Just muusika on aga see, mis seda toredat ja emotsionaalset spordiala saadab nii staadionil kui väljaspool seda. Erilise kirglikkusega paistavad silma briti popmuusikud, kes on tihtipeale paadunud jalgpallifännid, teevad võimaluse korral ikka jalkalaule ja eriti äärmuslikul juhul ostavad endale ka isikliku meeskonna.

Eestis on võimalused natuke kasinamad, kuid siingi on jalgpall ja muusika mänginud tähtsat rolli eri generatsioonide maailmapildi paikaloksumisel ning kohati ulatunud ka erakordse julgusega tervele impeeriumile suluseisu peale suruma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles