Ainulaadne Suure-Jaani muusika­festival

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alanud heliloojatele Kappidele pühendatud Suure-Jaani muusikafestival tõmbab selgi aastal ligi klassikalise muusika austajaid, sest kokku tulevad Eesti paremad muusikud.

17. korda asetleidev festival pakub külastajatele tuttavat programmi. «Festivali üldpilt on igal aastal suhteliselt sarnane olnud. Kontseptsioon on ikka üks ja on teatud traditsioonilised kohad, kus käiakse, ent esinejad on igal aastal uued ja kohad samuti,» sõnab festivali peakorraldaja Kätlin Kink.

Kuigi muusikapeol on olnud nii paremaid kui halvemaid aegu, on ainulaadsus ja korraldajate järjepidevus aidanud sel püsima jääda. Eriti väärib äramärkimist kunstiline juht Andres Uibo, kes ise sel aastal Suure-Jaani kirikus koos Nadia Kuremiga jaanipäevakontserdi annab. Suureks abiks on olnud ka aastatepikkune toetus vallavalitsuselt, kes igal aastal on nõus festivali korraldamise majanduslikku riski kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles