Kohtusse jõudnud koolireform lõppes kohtuniku otsuseta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tääksi, Kildu ja Sürgavere põhikooli ning Suure-Jaani gümnaasiumi põhikooli osa liitmise järel alustab sügisel tööd Suure-Jaani Kool. Eile kohtus kinnituse saanud kompromiss annab vallajuhtidele võimaluse koolireformiga edasi minna.
Tääksi, Kildu ja Sürgavere põhikooli ning Suure-Jaani gümnaasiumi põhikooli osa liitmise järel alustab sügisel tööd Suure-Jaani Kool. Eile kohtus kinnituse saanud kompromiss annab vallajuhtidele võimaluse koolireformiga edasi minna. Foto: Elmo Riig, Peeter Kümmel / Sakala (montaaž)

Vahetult enne seda, kui kohtus pidi algama Suure-Jaani koolireformi õiguspärasuse arutamine, ilmus kohtuistungite veebiajakavasse teade, et istung on tühistatud. Vaidlejad jõudsid lõpuks üksmeelele.

Vallajuhtide ja lapsevanemate lõplik leppimine saabus reedel, kui nad viisid koos kohtusse taotluse lõpetada menetlus hea tahte kokkuleppega. Kohtunik luges selle läbi ning leidis, et kompromiss ei ole õigusvastane ja seda on võimalik täita.

Kohtu pressiesindaja Krista Tamme selgitusel ei tähenda esmaspäevane kohtumäärus siiski seda, et kohus tagab hea tahte kokkuleppe järgimise või kohaldab selle rikkumisel mingeid sanktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles