Tugevate juurtega festival täidab nädala muusikaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali suurim magnet on juba 12 aastat olnud päiksetõusukontsert, mis on tänavugi 23. juunil kell 3 öösel Hüpassaare rabasaarel.
Festivali suurim magnet on juba 12 aastat olnud päiksetõusukontsert, mis on tänavugi 23. juunil kell 3 öösel Hüpassaare rabasaarel. Foto: Elmo Riig

Seitsmeteistkümnendat korda asetleidev Suure-Jaani muusikafestival hoiab traditsioone, ent pakub ka uut.

On tavaks saanud, et festivali avamise eel näeb ilmavalgust Jaanus Siimu fotonäitus aasta varem kaamerasilma ette jäänud hetkedest. Nõnda ka tänavu: näitus avatakse homme keskpäeval, festival aga kell 15.

Kümnel aastal on festivalil esinenud Eesti riiklik sümfooniaorkester mitme dirigendi juhatamisel. Tänavu astub Suure-Jaani gümnaasiumi suures saalis ERSO ette Olari Elts.

Festivali suurim magnet on juba 12 aastat olnud päiksetõusukontsert, mis on tänavugi 23. juunil kell 3 öösel Hüpassaare rabasaarel. Päikesetõusukontserdil astuvad publiku ette soo-orkestri mängijad, kellele lisanduvad Eesti noorte segakoor, sopran Nadia Kurem ja trompetimängija Indrek Vau. Ettekandele tuleb Gustav Ernesaksa, Mart Saare, Cyrillus Kreegi ja Ester Mägi loomingu kõrval ka Joseph Haydni, Wolfgang Amadeus Mozarti ja Edvard Griegi muusikat.

Õigeusu kirikus esineb seekord meeskoor Peresvet Moskvast. Kontserdid on lauluväljakul: 20. juuni õhtul mängib Rock Hotel ja 23. juunil astub kuulajate ette Dagö koos Lauri Saatpaluga.

Muusikafestivali juurde kuuluvad ka konkursid: viies Mart Saare nimeline lauljate konkurss ja teine Villem Kapi nimeline heliloomingu konkurss «Uus laul».

Lõunatunni kohtumised on sel korral Voldemar Kuslapi, Margus Lepa ja Erik Nobeliga.
Festivalil juba tavapäraseks saanud kontserdipaikade kõrval on uued kohad Tääksi vesiveski vabaõhulava, Vanaõue puhkekeskus ja Sürgavere kultuurimaja.

Kokku antakse muusikanädalal ligi 30 kontserti, festival lõpeb traditsiooniliselt jaanitule süütamisega Suure-Jaani laululaval.

FESTIVAL
17. Suure-Jaani muusikafestivali korraldavad Eesti Kontsert ja Suure-Jaani vald, kunstiline juht on Andres Uibo.
Festivalil esinevad järgmised kollektiivid ja solistid: ERSO, Tobiase keelpillikvartett, Klaaspärlimäng Sinfonietta, RAM, EMTA ooperistuudio, Rock Hotel, Dagö, meeskoor Peresvet Moskvast, Eesti noorte segakoor, Voldemar Kuslap, Marcel Johannes Kits, Ksenia Kutšukova, Ott Indermitte, Avo Kittask, Normann-Illis Reintamm, Arete Teemets, Anto Õnnis, Pavlo Balakin, Mari-Liis Uibo, Oksana Sinkova, Jelena Sakalouskaya, Jelena Ossipova, Nadia Kurem, Indrek Vau, Andres Uibo ja veel paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles