Pooled noortest keelduvad alkoholist

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored alkoholi pruukimas
Noored alkoholi pruukimas Foto: Mikk Mihkel Vaabel

9,6 liitrit kangeid alkohoolseid jooke, 76 liitrit õlut, 9,4 liitrit veini ja 22,5 liitrit muid lahjasid alkohoolseid jooke ehk 10,2 liitrit absoluutset alkoholi – see on kogus, mille tarbib statistikaameti andmetel aastas ära keskmine eestimaalane.

Kui 2008. aastal moodustas alkohol pere tarbimiskuludest seitse protsenti, siis 2012. aastal moodustab see juba kümme protsenti. Kui mõelda, et päris palju inimesi ei joo üldse või teeb seda äärmiselt mõõdukalt, siis paisuvad põhitarbijate kogused lausa hirmuäratavalt suureks.

Samas toob tervise arengu instituut välja, et igapäevaste alkoholitarbijate arv on vähenenud. 2000. aastal tarbis iga päev alkoholi ligi viis protsenti elanikkonnast ehk ligikaudu 67 000 inimest, 2012. aastaks on igapäevaste joojate osatähtsus langenud 3,5 protsendini. Haruldased on juhtumid, kui krooniliseks alkohoolikuks muutub see, kes võtab esimese napsi keskeas – kõik algab ikka üpris varases nooruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles