Inglise keele õpetaja avab Centrumis Itaalia restorani

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cassata restorani peakokk on Sitsiiliast tulnud Davide Rizzo, kes räägib ainult itaalia keelt. Et köögis üksteist mõista, on seinal väike eesti-itaalia sõnastik vajalike väljenditega, näiteks «viiluta» või «tomat». Viljandit kiitis mees aga sõnadeta.
Cassata restorani peakokk on Sitsiiliast tulnud Davide Rizzo, kes räägib ainult itaalia keelt. Et köögis üksteist mõista, on seinal väike eesti-itaalia sõnastik vajalike väljenditega, näiteks «viiluta» või «tomat». Viljandit kiitis mees aga sõnadeta. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Kesklinna koolis inglise keele õpetajana töötanud Margit Kirss vahetas senise ameti restoranipidaja oma vastu – juba sel laupäeval avab ta Centrumi restorani ruumides Viljandi ainsa Itaalia söögikoha, mille nimi on Cassata.

Varem üritas Viljandis itaaliapärast toitu pakkuda lokaal Zak Zak. «See oli itaalialaadne köök, meil tuleb päris Itaalia köök,» kinnitas Cassata juhataja Margit Kirss. Kuna ettevõtja on käinud mitmeid kordi Itaalias ja Sitsiilias, kus algas ka austus sealse köögi vastu, siis soovib ta tõelisi Itaalia maitseid ka kodulinna tuua, et see tühimik siin täita.

Tühjad olid ka Centrumi neljandal korrusel paiknevad restoraniruumid, kus nüüd käib taas elu – tumerohelised seinad on võõbatud oranžiks, potikestes kasvavad värsked ürdid, garderoobinurga asemele tuleb mängunurk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles