Eesti maasikad jõudsid turule

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Udsu talu peremees Heino Ilisson müüs eile maasikaid 10-eurose kilohinnaga ning poole kilogrammi kaupa ostjaid leidus pidevalt.
Udsu talu peremees Heino Ilisson müüs eile maasikaid 10-eurose kilohinnaga ning poole kilogrammi kaupa ostjaid leidus pidevalt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi turul oli kolmapäeval võimalik osta Poolast toodud maasikaid kilohinnaga 1,50 eurot ja esimest päeva letile jõudnud Valgamaa Udsu talu maasikaid, mille kilo maksis 10 eurot.

Pikk järjekord lookles Poola maasikate müüjate leti ees, kuid ka poolesaja kiloga esimest päeva turule jõudnud Udsu talu peremehe Heino Ilissoni juurde jätkus ostjaid.

Viljandimaa piirist paar kilomeetrit Valga pool asuva Udsu talu peremees on oma marjadega mitu aastat järjest tulnud Viljandi turule ja olnud siin esimene kaupleja. «Mul on väga hea päikesepoolne nõlv, kus maasikad kasvavad,» avaldas Ilisson saladuse, kuidas tema marjad kõige esimesena valmis saavad. «Metsmaasikad valmivad ju ka esimesena kraavikallastel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles