Naabrite sõnul eelnes Viljandi tapatööle vaikne pidu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteri uks, mille taga tapatöö toime pandi, on asitõendite säilitamiseks praegu politsei lintidega kinni kleebitud.
Korteri uks, mille taga tapatöö toime pandi, on asitõendite säilitamiseks praegu politsei lintidega kinni kleebitud. Foto: Rannar Raba

Sakala käis esmaspäeval Viljandis Posti tänaval kuriteopaigas ning uuris naabritelt, mida nood juhtunu kohta teavad.

Ehkki ükski neist ei osanud kuriteo tagamaadele selgesõnalist valgust heita, kinnitasid nad, et juhtunuga seotud inimesed tavatsesid nädalavahetustel kodus pidutseda ja alkoholi tarvitada, kuid ei olnud asotsiaalsete elukommetega.

«Tavalised inimesed,» iseloomustas tapetut ja tema naist nende all elav naaber, kes palus ajalehes oma nime avaldamata jätta. Tema kinnitusel pandi tapmine toime vaikselt, ilma et väljaspool korterit oleks keegi midagi kahtlast märganud. «Sain aru, et nad peavad pidu, sest pisut oli muusikat kuulda. Aga kisa või midagi muud imelikku ei olnud. Täiesti uskumatu lugu,» sõnas ta.

Ümbruskonna elanikud said roimast aimu alles siis, kui silmasid oma õuel kiirabi ja politseid.

Naabrite väitel kolis surnuks pussitatud mees Viljandisse alles mõni aasta tagasi Pärnumaalt ning töötas ühes siinses tuntud tootmisettevõttes. Kuriteos kahtlustatuna vahi alla võetud naise argiste käikude kohta ei osanud nad täpselt rääkida. Küll aga märgiti, et tal on täiskasvanud lapsed, kes elavad mujal.

Naise sõpra, kes samuti tapmises kahtlustatavana esmaspäeval kinni peeti, nähti naabrite sõnul kõnealuse maja juures pühapäeval esimest korda. Mehel olevat tulles käes olnud vahuveini pudel. Selle kohta, millised olid külalise suhted korteri perenaise ja tema abikaasaga ning mis võis seltskonnas tüli põhjustada, pillasid naabrid küll mõningaid oletusi, kuid ei söandanud neist ühtki kindla tõena serveerida.

Esmaspäeval kella 14 paiku leiti Viljandi kesklinnas Posti tänaval asuvast korterist 46-aastase mehe noahaavadega surnukeha ning tapmises kahtlustatavana peeti kinni tapetu naine ja sõber. Politsei toimetas kuriteos kahtlustatavana arestimajja tapetud mehe 43-aastase naise ning tema 46-aastase sõbra.

Prokuratuuri taotlusel andis eeluurimiskohtunik loa kinni peetud isikute vahistamiseks eeluurimise ajaks. Mõlema suhtes on alustatud menetlust tapmise paragrahvi alusel, mille eest karistatakse 6–15 aasta pikkuse vangistusega. Varem pole kahtlusaluseid kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles