Volikogu aseesimees: see on poliitiline mäng

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavolikogu aseesimees Harri Juhani Aaltonen
Viljandi linnavolikogu aseesimees Harri Juhani Aaltonen Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavolikogu aseesimees Harri Juhani Aaltonen näeb enda ja linnapea Ando Kivibergi suhtes algatatud umbusalduse avaldamist poliitilise mänguna.

Eelmisel neljapäeval volikogu istungil opositsiooni esitatud avaldus Ando Kivibergi ametist tagandamiseks ei puudutanud üksnes meeri. Reformi- ja Keskerakonna esindajad soovivad umbusaldada ka linnavolikogu aseesimeest, koos Kivibergiga Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvat Harri Juhani Aaltoneni. Kui Kivibergile heidab opositsioon ette liiga vähest töötegemist, siis Aaltonen tahetakse ametist vabastada seetõttu, et IRL-i fraktsioon pole juhi tegevusetusele adekvaatselt reageerinud.

«Ma ei saa sellest aru,» ütles Harri Juhani Aaltonen kõnealust avaldust kommenteerides. Tema hinnangul puudub opositsiooni etteheidetel alus. Samas tõdes linnavolikogu aseesimees, et «linna arengusse piisavat panustamist», nagu seisab avalduses, on äärmiselt keeruline mõõta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles