Galeriis ootab tippfotograafi näitus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnagalerii galeristi Monika Eensalu-Piheli selja taga on Franz Christian Gundlachi stiilsed fotod, mida võimendab nende suur formaat.
Linnagalerii galeristi Monika Eensalu-Piheli selja taga on Franz Christian Gundlachi stiilsed fotod, mida võimendab nende suur formaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veel viimast nädalat on Viljandi linnagaleriis üleval maailmakuulsa saksa moefotograafi näitus «F. C. Gundlach. Saksa moefotograafia 1950–1980».

Franz Christian Gundlach (sünd 1926. aastal Hessenis) on nelja aastakümne jooksul fotokaameraga vaadanud ja jäädvustanud XX sajandi südamiku moodi ja modelle, jättes pärandiks tänuväärse materjali sellest ajastust huvitujaile. Kuna pildid on grupeeritud kümnendite järgi, saab jälgida naiseideaali, kultuuri ja fototehnika võimaluste muutumist ajas.

«Tänapäeval tehakse seda Photoshopis, aga Gundlach läks koos modellidega tõepoolest Egiptusesse või Brasiiliasse, kui vaja oli, ning ei kasutanud kleebitud tausta,» rääkis linnagalerii ja Sakala keskuse galerist Monika Eensalu-Pihel. «Kohale mindi ikka selleks, et saada pildile ehedat tunnet ja koha vaimu. Gundlach on maailma mastaabis mees. Tema võttis kasutusele lainurkkaamera, et pääseda modellile võimalikult lähedale ja ühtaegu haarata pildile palju tausta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles