Võhma kortermaja põlengul on süütamiskahtlus

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeameti eksperdid leidsid, et ööl vastu neljapäeva Võhmas Kalevi tänava korrusmaja keldrist alguse saanud ja vähemalt ühe korteri hävitanud põlengu puhul on põhjust kahtlustada süütamist.

Juurdlust läbi viiva Lõuna päästekeskuse menetlusbüroo juhataja Mati Käo ütles Sakalale, et juhtumi uurimine anti üle politseile, sest selline on protseduur süütamiskahtlustuse korral.

Põleng sai alguse eile kesköö paiku ning häirekeskusesse jõudis teade tulekahju kohta Võhmas Kalevi tänava viiekorruselises kortermajas kell 00.19. Keldris tekkinud ja mööda ventilatsioonišahti ühte esimese korruse korterisse levinud põlengu tõttu vajas arstiabi üks naine, kes aknast välja hüpates jalga vigastas ning seejärel haiglasse viidi.

Päästjad aitasid majast välja veel kolm inimest, kellele anti esmaabi kohapeal.

Tuli võttis vee ja elektri

Eile ennelõunal oli keldris näha tules hävinud boks. Selle kohal asuv korter oli saanud tugevaid tule- ja suitsukahjustusi. Sulanud veekraanide tõttu olid majaelanikud mõni aeg veeta, kuid see probleem lahendati Võhma linnapea Anneli Siimussaare sõnul kiiresti.

Püstakust kadus ka vool, kuid elektrikud tegelesid selle taastamisega ja Siimussaar avaldas lootust, et päeva lõpuks peaks vooluvarustuse korda saama.

Mis saab tules hävinud korterist ja selle elanikust edasi, linnapea öelda ei osanud. «Kohtun varsti korteriomaniku lähedastega, siis arutame olukorda,» kinnitas ta. Siimussaare sõnutsi on linnal üks vaba kriisikorter, kuhu vajadusel kannatanu elama saab paigutada. «Viisime öösel sinna vanema mehe naaberkorterist, aga et tema pind kahjustada ei saanud, on ta praeguseks koju tagasi pöördunud.»

See on üldse ime, et põlenud korteris elav naine eluga pääses, sest Anneli Siimussaare teada oli ta maganud kõrva­troppidega ja suitsuanduri undamist ei kuulnud. «Ta ärkas alles siis, kui varvaste all nii-öelda tuliseks läks.»

Ümberkaudsed elanikud kirjeldasid öiseid sündmusi kui ootamatut mürglit, sest midagi kuulda ja näha polnud, enne kui sireenide ja vilkuritega operatiivtöötajad kohale jõudsid.

Menetlus toob selguse

«Ärkasin selle peale, et sinine valgus aknast sisse plinkima hakkas ning jälgisin siis sündmusi aknast,» kirjeldas üks kõrvalmaja elanik. Elektrikatkestus teda ei puudutanud, küll aga olid kadunud telepilt ja internet.

Et varem on lähikonnas põlema pandud kaks autot, valitsesid inimeste seas ärevad meeleolud. Sakalaga vestelnud Võhma elanikud kahtlustasid põlengutes nii noortekampasid kui konkreetseid isikuid. Süüdlase väljaselgitamine jääb aga siiski politsei kätesse. Sündmuspaigal inimestelt ütlusi võtnud politseiametnik kommentaare ei andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles