Alajaama ehitus toob mulkidele voolukatkestusi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga–Uulu maantee pervel asuva Nuia alajaama seadmed on pärit 1960. aastatest, mis tähendab, et need on kasutuses olnud peaaegu kümnendi võrra kauem, kui optimaalseks peetakse.
Valga–Uulu maantee pervel asuva Nuia alajaama seadmed on pärit 1960. aastatest, mis tähendab, et need on kasutuses olnud peaaegu kümnendi võrra kauem, kui optimaalseks peetakse. Foto: Marko Saarm / Sakala

Jaotusvõrguettevõte Elektrilevi investeerib tänavu Viljandimaal 33 alajaama ja 88 kilomeetri elektriliinide ajakohastamisse üle kolme miljoni euro. Suurima osa sellest summast neelab Nuia piirkonna amortiseerunud alajaama asemele uue ehitamine.

Kui alajaamaseadmete optimaalseks elueaks peetakse keskmiselt neljakümmet aastat, siis Nuia alajaamas on need teenistuses juba viiendat kümnendit. Selleks et alajaam taas ajakohaseks muuta, kulub enam kui aasta ning üle miljoni euro.

Kui pikemas perspektiivis peaksid rohkem kui 2400 Karksi ja Halliste valla territooriumil asuvat tarbijat tänu sellele saama suurema varustuskindluse, siis tänavu suve hakul tuleb neil arvestada voolukatkestustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles