Viljandi valla uus määrus jättis vanaproua hooldajata

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Viljandi linnas kui ka vallas kehtib määrus, mille alusel peab see inimene, kes soovib saada koduhooldusteenust, elama aadressil, kuhu ta on sisse kirjutatud.
Nii Viljandi linnas kui ka vallas kehtib määrus, mille alusel peab see inimene, kes soovib saada koduhooldusteenust, elama aadressil, kuhu ta on sisse kirjutatud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala, Marko Saarm / Sakala, Arvo Meeks / Valgamaalane

Pidevat hoolt vajav raske puudega vanaproua on hädas uue hooldaja leidmisega, sest Viljandi valla koduhoolduskorra alusel ei saa vald tagada teenust neile inimestele, kelle sissekirjutus ning tegelik elukoht erinevad.

Säärane klausel kehtib ka 89-aastase Erika Kõlu puhul, kes ütles, et vajab hooldaja abi näiteks toidu toomisel, maksude maksmisel ja koristamisel. Eelmise hooldaja, kes lõpetas töö 30. aprillil, määras talle aastaid tagasi Pärsti vald (praegu osa Viljandi vallast – toimetus).

«Ma elan linnas, aga olen sisse kirjutatud Viljandi valda. Vald ei saa mulle hooldajat anda, sest elan linna territooriumil. Linn ei saa mulle hooldajat anda, sest olen sisse kirjutatud Viljandi valda. Nüüd mul ei ole kedagi,» rääkis Kõlu oma murest. Linna ei saa ta end sisse kirjutada seetõttu, et üürikorteri omanik seda ei luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles