Mõisaküla suveaed saab endise ilme tagasi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipeo alustuseks näitasid uuel laval oma oskusi rahvatantsijad.
Jaanipeo alustuseks näitasid uuel laval oma oskusi rahvatantsijad. Foto: Meelis Sõerd

Mõisakülalastele kalli suveaia taastamistöö esimene järk on seljataga: jaanipeol said esinejad ning tavalised jalakeerutajad samme seada vastvalminud tantsupõrandal.


Kahe aasta eest lasi linnapea Ervin Tamberg suveaia lagunenud rajatised lammutada ning kodanikes tekitas see nördimust. Loodetavasti saabub nüüd leppimine, sest paik taastatakse endisest suurema ja uhkemana.

Ervin Tambergi sõnutsi läks puidust tantsulava ja selle ääres olevate istepinkide ehitus maksma 320 000 krooni. Raha selleks oli kohalik kultuuriselts Laine Pedaja vedamisel taotlenud Euroopa Liidu Leaderi meetmest ning omaosaluse oli tasunud linn.

Mõisaküla kultuurimaja juhataja kohusetäitjana ametis olev Laine Pedaja ütles, et linnaelanike suveaia unistus täitub järgmise aasta jaanipäevaks. PRIA külade meetmest on saanud heakskiidu projekt, mille järgi kerkib samasse paika ligi miljon krooni maksev kõlakoda. Jätkuprojektiga loodetakse saada raha elektri sissepanekuks ja veetorustiku ehitamiseks.

Pedaja meenutas, et kõlakoda ja tantsuplats, mis olid pikki aastaid Mõisaküla ehtinud, lagunesid ning muutusid ajapikku ohtlikuks. Linnaelanikud polnud lammutamisega aga sugugi rahul ning heitsid tehtut iga peo lõpul meerile nina peale. «Suveaed on tõeline nostalgiakoht, mida väga taga igatseti,» tõdes kultuurijuht.

Ta avaldas lootust, et rahvas võtab endisest tunduvalt suurema kõlakoja ning tantsulavaga suveaia hästi omaks. Sel suvel on seal kavas üks noorteüritus ja kodukandipäevad. Kultuurijuht lubas, et tulevikus hakatakse korraldama ka üle-eestilisi üritusi.

Laine Pedaja lausus muheldes, et suveaia avapidu oli nii vägev, et ta karjus hääle kähedaks. «Ilm oli ilus ja rahvast oli murdu,» lausus ta. Mängis kohalik puhkpilliorkester ning esinesid taidlejad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles